menu

Wie zijn wij? 

Consultatiebureau en kinderspreekuur  

Het antroposofisch consultatiebureau en kinderspreekuur Sterrekind der Zee bestaat uit de arts Bemmie Schorer en de verpleegkundige Janneke van Dijk. Wij zijn regulier opgeleid, d.w.z. BIG-geregistreerd arts en verpleegkundige. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in antroposofische zorg en zijn daarin gecertificeerd.

Bemmie Schorer, (antroposofisch) arts:

"Na mijn artsexamen in 2003 werkte ik als arts in verschillende richtingen, waaronder consultatiebureau-arts in een reguliere setting. Later volgde ik de opleiding tot huisarts en werkte ik op een antroposofisch therapeuticum. Zodoende kwam ik in aanraking met het antroposofisch consultatiebureau en de antroposofische geneeskunde. Hierdoor werd ik geïnspireerd en ben ik me gaan specialiseren tot antroposofisch arts.

In 2010 richtte ik in Den Haag/Scheveningen het antroposofisch consultatiebureau, ‘Sterrekind der Zee’ op. Naast mijn werk bij Sterrekind der Zee in Den Haag, werk ik ook in Leiden bij een antroposofisch gezondheidscentrum.

Ik vind het fascinerend om bij kinderen juist het individuele, de eigenheid van het kind waar te nemen. Niet één kind is hetzelfde en er is niet één manier van opvoeden. In mijn werk vind ik het dan ook belangrijk om samen met ouders te kijken naar wat dit kind van hen vraagt en te kijken naar wat bij dit kind en zijn/haar ouders het beste past. Daarbij kijk ik naar wat er vanuit de antroposofie aangereikt wordt. Ook het ‘natuurlijk ouderschap’ spreekt mij erg aan. Ik sta ook open voor andere vormen van complementaire zorg, zoals bijvoorbeeld homeopathie, bioresonantie en osteopathie."

Janneke van Dijk, verpleegkundige/lactatiekundige:

"Met veel plezier werk ik sinds 2012 als verpleegkundige bij Sterrekind der Zee. De persoonlijke band met de ouders en de kinderen en de bezoeken die door hen als waardevol worden ervaren, geven mij veel voldoening in mijn werk.

Naast verpleegkundige ben ik sinds 1992 Lactatiekundige. Ik stond aan de wieg van deze toen nieuwe beroepsgroep en ben medeoprichter van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Tevens heb ik kraam- en kinderafdelingen binnen diverse ziekenhuizen geschoold.

De specialisaties Verpleegkundige Antroposofische Zorg én Ouder- en Kindzorg die ik deed, heb ik als een enorme verrijking ervaren. Ze boden mij inzichten maar ook vele praktische toepasbare mogelijkheden.

Tevens specialiseerde ik me in Uitwendige therapie, wat een fijne aanvulling is die ik ouders en kinderen kan bieden.

Ik vind het inspirerend om ouders te begeleiden in hun zoektocht naar de persoonlijke wijze waarop zij het ouderschap vorm willen geven. Ik help ze graag om de behoeftes en de signalen van hun baby te herkennen en om te zoeken naar oplossingen en het maken van de keuzes in de opvoeding.

Ook leer ik van elk kind en zijn/haar ouders, want elk paar is uniek.

Goed luisteren, de tijd nemen voor een echt gesprek om ouders te ondersteunen in hun belangrijkste levenstaak, dát maakt dit werk heel bijzonder."