menu

Sterrekind der Zee 

Antroposofisch consultatiebureau en kinderspreekuur  

Welkom bij Sterrekind der Zee, antroposofisch consultatiebureau en kinderspreekuur Den Haag. Wij bieden antroposofische ouder- en kindzorg voor baby’s en kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook bieden wij prenatale zorg.

Je kunt bij ons terecht voor medische en lactatiekundige zorg: vragen en adviezen over (kinder-)ziektes, vaccinaties, (borst-)voeding, verzorging en begeleiding van jouw kind vanuit antroposofische perspectief.

Waarom een antroposofisch consultatiebureau en kinderspreekuur?

Op het antroposofisch consultatiebureau wordt, net als op het reguliere consultatiebureau, de groei en ontwikkeling van je kind gevolgd en wordt je kind medisch onderzocht.

Het verschil is echter dat wij werken vanuit een holistische, door de antroposofie en natuurlijk ouderschap geïnspireerde visie. Dit geeft ons aanvullende en verdiepende inzichten. Van hieruit kijken wij naar de ontwikkeling van kinderen en staan wij ouders bij.

Gezonde en biologisch dynamische voeding, ritme, warmte en omhulling, slapen, spelen en opvoeden vanuit je hart, krijgen daarbij aandacht.

Elk kind is uniek. Ieder kind speelt, eet en slaapt immers op zijn eigen wijze en heeft zijn eigen manier om op problemen en ziekte te reageren. Daarom leveren wij persoonlijke zorg.

Voor wie?

Ons antroposofisch consultatiebureau en kinderspreekuur staan open voor alle ouders en hun kinderen van 0 tot 12 jaar, met of zonder antroposofische levensbeschouwing. Wij richten ons op ouders die op zoek zijn naar een holistische en individuele benadering.

Door wie?

Ons team bestaat uit een arts en verpleegkundige. Je ziet dus vaste medewerkers die jou en je kind goed leren kennen.

We hebben een reguliere medische opleiding gevolgd en zijn aanvullend geschoold in de antroposofische geneeskunde. Zie: Wie zijn wij?