menu

Sterrekind der Zee 

Antroposofisch consultatiebureau  

Vanaf maart 2010 is het consultatiebureau Sterrekind der Zee in Den Haag en omgeving van start gegaan. Het bureau maakt deel uit van het therapeuticum Sterre der Zee.

Voor wie? Voor ouders die op zoek zijn naar een andere benadering t.a.v. de medische controles, opvoeding, ontwikkeling en verzorging van uw kind(eren).

Als u belangstelling hebt voor ons consultatiebureau, bent u altijd welkom. Het is niet nodig dat u ingeschreven staat bij een antroposofisch huisarts om ons bureau te bezoeken.

Wat bieden wij?

 • De preventieve medische en verpleegkundige zorg van zuigeling en peuter staat ook bij ons centraal. Lengte en gewicht worden evenals de motorische, sociale en emotionele ontwikkeling gevolgd en bijgehouden.
 • Tijdens een consult zult u, op een enkele keer na, zowel door de arts als de verpleegkundige worden ontvangen.
 • Bij aanmelding van uw kindje, beneden het jaar, zal de verpleegkundige op huisbezoek bij u langs komen.
 • Telefonisch spreekuur bij de verpleegkundige twee keer per week. Indien nodig zal de verpleegkundige contact opnemen met de arts.

Wat hebben wij nog meer te bieden?

Wij werken vanuit de antroposofische visie.

Vanuit deze visie kijken en benaderen we de ontwikkeling, verzorging, groei, voeding, gedrag enz. van het kind. We kijken naar het kind en de ouders samen.

Zo nodig zal er een extra consult of een huisbezoek worden afgesproken met de verpleegkundige.

 • Er is aandacht voor het belang van regelmaat, ritme, warmte en omhulling van uw kind.
 • Advies ten aanzien van voeding. Vanuit onze visie adviseren wij de biologisch-dynamische voeding. Gezonde voeding helpt niet alleen mee om de basis te leggen voor de lichamelijke ontwikkeling van uw kind, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van ziel en geest. Is er sprake van een allergie, dan denken wij met u mee ten aanzien van de opbouw van de voeding. Zo nodig verwijzen wij u door naar de diëtiste.
 • Advies ten aanzien van kleding van natuurlijke materialen. Zoals wol, zijde en katoen.
 • Sommige problemen zoals het eten, slapen, onrustige baby´s enz., vragen om extra aandacht. Inbakeren of het zoeken naar een ritueel worden besproken.
 • Wij denken met u mee bij allerhande baby-en kinderkwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, allergie, koorts, darmkrampjes, verkoudheid en oorontsteking.

Wij bieden het reguliere Rijks Vaccinatieprogramma aan. Het wel of niet geven van vaccinaties is niet altijd een gemakkelijke keuze. U krijgt voorlichting en informatie over de voor-en nadelen van de verschillende vaccinaties en de ziektebeelden waartegen ze worden gegeven.

Wij helpen u met het maken van een weloverwogen en bewuste keuze ten aan zien van het vaccineren. Er zal hierover dan ook altijd een gesprek met (beide) ouders en de arts plaatsvinden.

De brochure Inenten, waarom wel? Waarom niet? is te bestellen bij: www.gezichtspunten.nl en geeft een eerste opstap omtrent informatie betreffende dit onderwerp.

Andere websites

Boeken

 • Vaccinaties doorgeprikt; Tineke Schaper e.a.
 • Vaccinatie, het einde van een mythe; V. Scheibner