menu

Aanmelden 

Consultatiebureau en kinderspreekuur  

Wanneer meld ik mijn kind aan?

  • Idealiter meld je je aan als je zwanger bent. Je kunt dan gebruikmaken van het prenatale consult, bij voorkeur in het tweede trimester.
  • Ook in de eerste week na de geboorte van jouw kind kun je je aanmelden.
  • Je kunt ook overstappen vanuit het reguliere consultatiebureau, wanneer je denkt dat jouw zorgbehoefte beter bij ons aansluit.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Je kunt met ons telefonisch contact opnemen op telnr. 06-19998831,

of een e-mail sturen naar:

Je vermeldt in je e-mail jouw naam en die van het kind, de (verwachte) geboortedatum van je kind, jouw adres en een telefoonnummer, waarop wij contact met je kunnen opnemen voor een afspraak.

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Je kind is definitief ingeschreven nadat je het door ons gestuurde aanmeldformulier hebt ingevuld en teruggestuurd.

Voorrangsregels

Broertjes of zusjes van kinderen die al bij ons consultatiebureau in de zorg zijn, worden met voorrang geplaatst.

Uitnodiging van het reguliere consultatiebureau (CJG)
en de gehoortest

De gemeente meldt alle pasgeborenen aan bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dus ook als je al bij ons ingeschreven staat, ontvang je van het reguliere consultatiebureau een uitnodiging. Je kunt dan aangeven dat jouw baby bij antroposofisch consultatiebureau Sterrekind der Zee onder controle is.

Je zult ook een uitnodiging voor een gehoortest van het CJG ontvangen. Deze gehoortest kunnen wij helaas niet aanbieden. Dit is een te gespecialiseerd onderzoek waarvoor wij de apparatuur niet hebben. Dit onderzoek wordt wel door het CJG uitgevoerd, ook als je hebt aangegeven dat jouw kindje bij ons consultatiebureau onder controle is.