menu

Patiëntenportaal 

Huisarts  

In het patiëntenportaal kunt u de volgende zaken zelf regelen:

  • Aanvragen herhaalrecepten
  • Inzage laboratorium-uitslagen
  • E-consult
  • Inzage dossier

Gebruik, zie hieronder.

Inloggen

Om in te loggen moet u eerst een account aanvragen bij de praktijk. Dit kunt u aangeven tijdens een consult bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Ook kunt u dit per telefoon aan de assistente vragen. Houd er rekening mee dat elke patiënt een eigen inlog nodig heeft met een eigen e-mailadres. Het is niet mogelijk om één adres voor meer mensen te gebruiken, dus ook niet voor bijvoorbeeld de eigen kinderen.

Herhaalrecepten

Langdurig en continu gebruikte medicijnen kunt u inzien in het portaal en ook herhalen via het portaal. Dit geldt niet voor slaapmedicatie, rustgevers (Benzodiazepines) en voor bepaalde pijnstillers. Deze medicijnen kunt u alleen bestellen via de assistente of de herhaalreceptenlijn.

Laboratorium-uitslagen

Als de laboratorium-uitslagen beoordeeld zijn door de huisarts en eventueel van commentaar voorzien, zijn deze zichtbaar in het portaal.

E-consult

In het portaal kunt u een E-consult aanvragen. In een E-consult kunt u 1 vraag stellen over een klacht of ziekte die al bekend is bij ons. Voor nieuwe klachten vragen wij u om eerst te bellen. Gebruik dit alleen voor vragen die een paar dagen kunnen wachten. We proberen binnen 2 werkdagen te reageren. U krijgt een e-mail als het antwoord klaar staat in het portaal.

Inzage dossier

Het is mogelijk om via het portaal een deel van het dossier in te zien. De Evaluatieregel (de diagnose) en het Plan zijn zichtbaar, zodat u dat na het consult nog eens na kunt lezen.

Afspraak maken

Vanwege de corona-regels en onze plicht om te controleren dat mensen geen luchtwegklachten hebben voor ze op het spreekuur komen is het voorlopig niet mogelijk om online een afspraak te maken.