Jane van Zon 

Kunstzinnige therapie beeldend  

Jane van Zon
06 2377 4067

Kunstzinnige therapie voor kinderen

Als een kind last heeft van astma, allergie, moeite met concentreren of anderszins problemen heeft in zijn of haar ontwikkeling, kan kunstzinnige therapie een steun zijn.

Leeftijd

Ik bied kunstzinnige therapie aan voor kinderen vanaf 6 jaar (een leeftijd waarop zij in staat zijn om een opdracht te begrijpen en enige concentratie hebben) tot 17 jaar..

Hoe werkt kunstzinnige therapie voor kinderen?

Ieder kind heeft scheppende vermogens en daarnaast ook gezond makende en genezende krachten. Als het kind kunstzinnig aan het werk gaat spreekt het deze vermogens en krachten aan. Het is een veilige en indirecte manier van werken.

Ik maak gebruik van diverse technieken:

Bij de opdrachten maak ik op een speelse manier gebruik van sprookjes, mythen, verhalen en gedichten passend bij de leeftijdsontwikkeling en de jaargetijden.

Kunstzinnige therapie (beeldend) kan uw kind helpen bij:

Het kan uw kind helpen om:

De duur van de behandeling

Na de aanmelding volgt een intakegesprek met de ouder(s) of verzorger(s) van het kind. De therapie wordt daarna wekelijks vervolgd, en bestaat uit 7-12 consulten. Deze periode wordt vervolgens geëvalueerd, waarna ze kan worden afgerond, of, zo nodig na een rustperiode, worden hervat. Tussendoor is er eventueel telefonisch contact.

Kosten en vergoedingen

Intake en kennismakingsgesprek: 60 min. € 55

Individuele therapie en oudergesprekken:
60 min. € 55
45 min. € 37,50 (voor jonge kinderen)

Groepstherapie:
60-90 min. € 27.50 - € 32.50

Door veel ziektekostenverzekeraars wordt deze therapie geheel of gedeeltelijk vergoed in een aanvullend pakket.

Studie en werkervaring

Mijn naam is Jane van Zon. In 2000 ben ik afgestudeerd als kunstzinnig therapeut (beeldend) aan de Leidse Hoge School voor Gezondheidszorg.

Ik heb werkervaring opgedaan als kunstzinnig therapeut in een instelling voor psychiatrie met verschillende doelgroepen en ben sinds 2010 werkzaam in Sterre der Zee als kunstzinnig therapeut voor kinderen.

Lidmaatschappen/registratie

Ik ben geregistreerd lid van de Ned. Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op Antroposofische grondslag (N.V.K.T.)

print deze pagina...

Sterre der Zee 2011-2019