Sterrekind der Zee 

Antroposofisch consultatiebureau  

Vanaf maart 2010 is het consultatiebureau Sterrekind der Zee in Den Haag en omgeving van start gegaan. Het bureau maakt deel uit van het therapeuticum Sterre der Zee.

Voor wie? Voor ouders die op zoek zijn naar een andere benadering t.a.v. de medische controles, opvoeding, ontwikkeling en verzorging van uw kind(eren).

Als u belangstelling hebt voor ons consultatiebureau, bent u altijd welkom. Het is niet nodig dat u ingeschreven staat bij een antroposofisch huisarts om ons bureau te bezoeken.

Wat bieden wij?

Wat hebben wij nog meer te bieden?

Wij werken vanuit de antroposofische visie.

Vanuit deze visie kijken en benaderen we de ontwikkeling, verzorging, groei, voeding, gedrag enz. van het kind. We kijken naar het kind en de ouders samen.

Zo nodig zal er een extra consult of een huisbezoek worden afgesproken met de verpleegkundige.

Wij bieden het reguliere Rijks Vaccinatieprogramma aan. Het wel of niet geven van vaccinaties is niet altijd een gemakkelijke keuze. U krijgt voorlichting en informatie over de voor-en nadelen van de verschillende vaccinaties en de ziektebeelden waartegen ze worden gegeven. Wij helpen u met het maken van een weloverwogen en bewuste keuze ten aan zien van het vaccineren. Er zal hierover dan ook altijd een gesprek met (beide) ouders en de arts plaatsvinden.

De brochure Inenten, waarom wel? Waarom niet? is te bestellen bij: www.gezichtspunten.nl en geeft een eerste opstap omtrent informatie betreffende dit onderwerp.

Andere websites: www.rvp.nl en www.nvkp.nl.

Boeken:
Vaccinaties doorgeprikt; Tineke Schaper e.a.
Vaccinatie, het einde van een mythe; V. Scheibner

print deze pagina...

Sterre der Zee 2011-2019